betöltés...


A mai nappal megérkeztek az első statisztikák a magyarok ajándékvásárlási és az ünnepekkor való költési szokásait illetően, amit Szijjártó Péter külügyminiszter jelentett be és véleményezett a héten pénteken.

A pénzcentrumnak tett nyilatkozatát változtatás nélkül idézzük:

"A mai nappal örömmel vettem kezembe az ACNielsen Market Resarch magyarországi jelentéseit, ami arra tért ki, hogy mi magyarok átlagosan mennyit költünk az ünnepekkor. A magyar lakosság az ünnepi időszak alatt vizsgált (2019 November 25- December 25-ig) időszaka alatt nem kevesebb mint 4 milliárd forintot költött el ajándékra és különböző, különösen az ünnepekkor fogyasztandó élelmiszerekre. Ez valamivel több, mint amit például a szomszédos országaink Ausztria lakossága költött, ők utánunk a másodikok 3,8 milliárd forintnyi értékű euróval.

Ezek a számok is nagyszerűen jelzik az országunk és a benne élő polgáraink gazdasági és anyagi körülményeit. Büszke vagyok, hogy hazánkban ilyen mértékben nőtt a jólét az elmúlt években és szegénységnek mint olyan, semmi nyoma fel nem lelhető." - tette hozzá a miniszter. 

- Önök mit gondolnak Szijjártó Péter statisztikáiról? Osszák meg véleményüket kommentben.